Kobberstik af stjernebillede

Hvis du ønsker at studere de øvrige stjernebilleder kan du gøre dette via tabellen  stjernebilleder (klik på betegnelsen).
Du kan læse det generelle stjernetegnshoroskop for fiskene i tabellen Stjernetegnshoroskoper.

 

Grafisk illustration (flere stjernebilleder kan godt være fælles om enkelte stjerner)

1 lysår er lig 9.460.730.472.581  kilometer (= ca. 10 trillioner kilometer).

Stjernerne i stjernebillederne betegnes med bogstaver fra det græske alfabet. Den kraftigst lysende stjerne betegnes med α, den stjerne der lyser næstkraftigst betegnes med β osv. I tabellen det græske alfabet (tryk på betegnelsen) kan du se samtlige græske bogstaver.

 

pisces.JPG

Fiskene (Pisces)

En dejlig, varm eftermiddag var kærlighedens gudinde, Afrodite og hendes søn Eros en skovtur på floden Eufrats bred (Eufrat løber gennem Tyrkiet, Syrien og Irak og løber så sammen med Tigris og danner Shatt al-Arab). Pludselig kom et frygteligt monster, kæmpen Tyfon, ud af ingenting foran dem. Tyfon var den yngste søn af Moder Jord og han havde intet mindre end hundrede hoveder, hvorfra han kunne spy ild. For at gøre rædslen komplet, var hans krop tilmed dækket af giftslanger. Selv guder blev bange for sådan et uhyre! Men guderne havde den fordel fremfor mennesker, at de kunne flygte ved at omskabe sig til andre væsener. Således sås, at Tyfon på sin vej havde bevirket, at de guder, han havde mødt var blevet til vidt forskellige dyr; den mægtige Zeus havde forvandlet sig til en vædder, Hermes til en smuk ibis, Apollon til en krage, Artemis til en kat og Dionysos til en ged.
Afrodite og Eros blev også grebet af frygtelig angst og sprang ud i floden, hvor de forvandlede dem selv til fisk for at kunne svømme hurtigt væk. For ikke at blive væk fra hinanden bandt de deres haler sammen.

Gudinden Athene satte stjernerne på himlen som to fisk forbundet med én rygstreng for at mindes dagen, hvor guderne blev skræmt af monsteret og for at alle skulle kunne huske, at også guderne kender frygten som mennesket.

 

Image:Pisces constellation map.png

η) Alpherg, 294 lysår borte
α ) Al Richa (snoren), er den mest lysstærke stjerne i Fiskene, men alligevel er den ret svag. Det er en dobbelstjerne, der kan adskilles i en mellemstor kikkert, de ligger i en afstand af 139 lysår.
γ) Simmah, 131 lysår borte